Camere de supraveghere HD-CVI marca ICANSEE la un pret excelent.

Camere de supraveghere HD-CVI marca ICANSEE la un pret excelent.

LisăTabel
Arată:
Aranjează după:

Tehnologia in domeniul supravegherii video a evoluat destul de repede. In ziua de azi putem obtine calitate HD cu un sistem de supraveghere accesibil. Una dintre cele mai bune si accesibile sisteme la ora actuala sunt cele de tip HD-CVI (High Definition Composite Video Interface).

Diferenta dintre analog si HD-CVI este o face in primul rand calitatea imaginii pe cablul coaxial. Va fi mult mai usor acum sa schimbati sistemul pe care il detineti, pentru ca un sistem HD-CVI nu mai necesita tragerea cablului coaxial, daca dumneavoastra il aveti deja tras si pozitionat, doar schimbati DVR-ul si camerele si conectica va fi identica si fara efort. Este un avantaj de luat in seama pentru ca inainte de aceasta tehnologie trebuia schimbat tot cablul, fapt ce va costa mult mai mult (chemat instalator specializat care sa scoata cablul vechi si sa traga cablul nou, dupa chemat pe cineva specializat in domeniu pentru a va face setarile necesare pentru vizualizarea pe internet etc).

Si avantajele nu se opresc aici! Datorita unui astfel de sistem acum puteti regla meniul OSD direct din programul DVR-ului HD-CVI. La sistemul analog trebuia sa setati imaginea camerei din joystick-ul atasat de aceasta si dupa sa o pozitionati pe perete, sau mai rau, sa va urcati de fiecare data pana la ea pentru a face anumite setari fine de imagine. Mai exista o solutie cu telecomanda OSD atasata la DVR-ul analog insa este mult mai comod sa aveti totul integrat direct in DVR, cum este la sistemul HD-CVI, decat sa achizitionati tot felul de accesorii suplimentare. De asemenea si controlul camerelor PTZ va fi mult mai imbunatatit si usor de utilizat, acum nu mai ai nevoie de un cablul rs485 pentru a putea utiliza in totalitate functia de PTZ  (pan – tilt – zoom ) a camerei, deoarece tot controlul se va realiza direct prin cablul video.                                                                             

Imaginea analog vs imaginea HD-CVI

                         

Dupa cum se vede in imaginea de mai sus distinctia fetei este mult mai buna datorita numarului de pixeli mai mare, astfel puteti distinge fata foarte usor printr-un zoom digital (direct din DVR) fara a avea distorsionari de imagine.

In imaginea de mai sus cu DVR-urile de 8 canale puteti observa ca sunt porturi identice, astfel va va fi foarte usor sa inlocuiti DVR-ul analog existent cu DVR-ul HD-CVI, conectand de asemenea si restul cablurilor, pentru monitor/TV, microfoane, cablu internet etc.


HD-CVI vs CCTV

- Camerele CCTV sunt limitate la rezolutia de 960H, in timp ce camerele HD-CVI pot transmite pana la maxim 1080p (2MP);
- Camerele CCTV pot transmite doar video pe un singur cablu coaxial, pentru a conecta un microfon sau o camera PTZ este nevoie de alte cabluri aditionale, in timp ce camerele HD-CVI pot transmite video, audio, pot oferi control direct asupra meniului OSD si de asemenea pentru camerele PTZ pe un singur cablu fapt ce va economisi timp si bani;
- Preturile pentru aceste tipuri de produse sunt aproximativ aceleasi, doar ca pe HD-CVI veti avea o rezolutie mult mai buna astfel incat sa puteti distinge mult mai usor detaliile.

HD-CVI vs HD-SDI

- Camerele HD-SDI sunt limitate la o transmisie de aproximativ 100 de metri pe cablu UTP si la o transmisie de 300m pe cablu coaxial, in timp ce camerele HD-CVI pot transmite pana la aproximativ 500 de metri;
- Un sistem HD-SDI poate oferi doar video si audio. Sistemele HD-CVI pot sa transmita video, audio si pot oferi posibilitatea de control asupra meniului OSD sau camerelor PTZ printr-un singur cablu;
- HD-SDI poate transmite eficient pe cabluri de calitate inalta de tip coaxial. HD-CVI poate transmite pe orice cablu coaxial indiferent de calitate;
- HD-CVI este mult mai ieftin decat HD-SDI.
 

HD-CVI vs IP

- Camerele IP nu pot transmite video pe nici un fel de cablu coaxial deoarece au alt tip de cablaj nativ si anume FTP/UTP sau fibra optica. HD-CVI poate sa transmita ori pe cablu coaxial ori pe cablu FTP utilizand video baluns;
- Camerele IP au o limita de transmisie a semnalului pana la 100 de metri fara a folosi dispozitive de amplificare a transmisiei. HD-CVI poate transmite pana la 500 de metri pe coaxial cu cablu RG59, 700 metri pe cablu coaxial RG6 si pana la 250 metri pe cablu FTP/UTP;
- Datorita camerelor IP poate exista un conflict intre adresele IP sau o anumita latenta la transmisie (bandwidth). Camerele HD-CVI nu prezinta latenta la transmisie sau probleme de conflict cu alte adrese. Sunt mult mai simplu de configurat si instalat decat o un sistem cu camere IP;
- Prin intermediul unui DVR cu tehnologie HD-CVI puteti vizualiza direct camerele dumneavoastra IP sau IP-Wireless cu conditia sa aiba protocol ONVIF. Pe un sistem specific al unor camere IP, tip NVR, nu se pot vizualiza decat camere IP.
- HD-CVI este mai accesibil la pret decat orice camera IP.

Cu toate acestea exista anumite beneficii de necontestat in ce priveste tehnologia IP vs HD-CVI:

- Camerele IP pot avea o rezolutie mult mai mare decat 1080p iar rezolutiile disponibile vor continua sa creasca odata cu anii;
- Camerele IP pot fi compatibile POE prin intermediul unui switch si splitter POE, ceea ce inseamna ca pe acelasi fir FTP puteti avea si semnal si alimentare;
- O camera IP este independenta de sistemul de inregistrare, aceasta poate functiona si poate fi vizualizata LIVE fara a fi necesara conectarea acesteia la un sistem de inregistrare (NVR), acesta este necesar doar in cazul in care doriti sa captati inregistrarile pe un hard-disk.

 

Comparatie intre tipurile de tehnologie

TEHNOLOGIE ANALOG AHD HD-CVI HD-SDI IP
Rezolutii (pixeli) D1, 960H 720p (1280×720 px)
960p (1280×960 px)
1080p (1920 x 1080 px)
720p (1280×720 px) 1080p (1920 x 1080 px) 720p (1280×720 px)
1080p (1920 x 1080 px)
5MP (2592×1920) etc.
Calitate video la redare Medie > Buna
Imaginile nu sunt 100% clare
Culorile nu sunt foarte precise
Buna
Imaginile nu sunt 100% clare
Culorile nu sunt foarte precise
Excelenta pe perioada zilei
Imaginile sunt la o calitate buna in conditii de luminozitate scazuta
Excelenta
Imagini de o calitate superioara, clare, la rezolutie Full HD 1080p
Culori exacte
Excelenta
Imagini de o calitate superioara, clare, la rezolutie Full HD 1080p
Culori exacte
Distanta de Transmisie si tip de cablu Cablu Coaxial
(RG59)
< 300metri 300 metri

500 metri (RG59)/700 metri (RG6)

300M Nu poate fi pus pe cablu coaxial
Cablu FTP / UTP (CAT 5) 600 metri (cu conectori video balun) 130 metri 250 metri 100 metri < 100m / 150m (CAT6)
Compatibilitate
DVR
TIP DVR DVR ANALOG DVR AHD DVR HD-CVI DVR HD-SDI NVR / NVR ONVIF
Performanta real time (live) Fara Delay Depinde de banda de internet
Usurinta Instalare Usoara Poate fi complexa
 

Camerele de supraveghere HD-CVI

 

          Una dintre cele mai bune tehnologii pentru camere este cea numita HD-CVI, sau High Definition Composite Video Interface. Aceste camere se fac remarcate atat prin calitatea foarte buna a imaginilor, cat si prin pretul foarte apropiat cu cel al camerelor analog sau AHD.

Important de retinut este faptul ca nu mai este necesara schimbarea cablului coaxial sau UTP,FTP dintr-un sistem deja existent, imaginea fiind de o calitate net superioara. Tot ceea ce trebuie facut in aceasta situatie este montarea lor si a unui DVR cu tehnologie HD-CVI.

Ca si avantaje putem enumera: distanta mare de transmisie pe cablu coaxial (pana la 500m pe cablu RG59 si 700 m pe RG6) si FTP/UTP, care poate ajunge pana la 250 m, imagini foarte clare (cu rezolutii de pana la 1080p), transmisia lor live, fara intarziere.

Accesibilitatea in ceea ce priveste pretul acestor camere fac ca in cazul acestei tehnologii sa existe cel mai bun raport calitate-pret.

Un alt aspect ce trebuie mentionat este faptul ca prin intermediul unui DVR cu tehnologie HD-CVI este posibila si vizualizarea camerelor IP sau IP-Wireless cu conditia sa aiba protocol ONVIF.

Avand un pret apropiat de camerele AHD si mult mai mici decat in cazul celor HD-SDI, camerele de supraveghere HD-CVI pot oferi imagini de cea mai buna calitate, depasind totodata limitarile tehnologiei HD-SDI.

catalog pdf camere de supraveghere CATALOG PDF
50 RON - 1.000 RON
Reset