Camere de supraveghere exterior cu senzor de miscare ieftine

Camere de supraveghere pentru exterior

Camere supraveghere exterior marca Icansee.

LisăTabel
Arată:
Aranjează după:

Camere de supraveghere pentru exterior

Camerele de supraveghere video pentru exterior, constituie la ora actuala, printre cele mai folosite instrumente de paza si supraveghere video. Aceste camere sunt atașate kiturilor de exterior.

Se folosesc pentru o multitudine de aplicatii si obiective care necesita supravegherea video, cum ar fi locuinte, birouri, unitati bancare si multe alte institutii.
Performantele acestor camere, difera in functie de mai multe caracteristici cum ar fi :
- Rezolutia camerei
Rezolutia camerelor digitale se masoara in megapixeli (intre 720p / 1MP pana la Full HD 1080p/ 2MP).
Rezolutia camerelor analogice este diferita de cea a camerelor digitale, se masoara in linii TV si incepe de la valoarea de 420 si se opreste la valoarea maxima de 700 linii TV.

- Senzorul de imagine (CMOS, SONY, APTINA, OMNIVISION etc.)
- Lentila camerei – care poate avea o valoare incepand cu 2,8mm pana la 22mm.
- Led-urile IR  (infrarosu) – cu ajutorul carora camera poate vedea pe timpul noptii. Numarul de IR poate fi diferit de la o camera la alta, in functie de numarul de IR-uri camera poate vedea la 30 de metri sau la 100 de metri.

In functie de valoarea lentilei, camerele de exterior pot fi de doua feluri :

- Camere perimetrale – sunt acele camere ca au in componenta o lentila de 3,6mm, care oferta o vizualizarea pe o distanta relativ mica, dar compenseaza prin faptul ca unghiul de deschidere este destul de mare si oferta o monitorizare perimetrala.Deoarece beneficiaza de o lentila mica si un numar de 36 led-uri IR, sunt foarte des folosite pentru supravegherea zonelor de pe langa magazin sau casa.

Camere de distanta mare – sunt camere de exterior care vin echipate cu o lentila varifocala, sau lentila ce poate sa depaseasca valoare de 12mm.Camerele cu lentila varifocala ofera utilizatorului posibilitatea de a regla valoarea lentile in functie de nevoie.Valoarea focala poate fi intre valoare de 2,8mm si pana la 16mm.Cu ajutorul lentile se poate modifica unghiul de vizualizare, focalizarea dar si claritea imaginii afisate, in functie de distanta dorita. Acest tip de camere se folosesc cel mai des in zonele unde se doreste o supraveghere, la o distanta mai mare de 30 de metri, si se preteaza foarte bine pentru zone industriale sau unde exista distante foarte mari de acoperit.

 

Importanta senzorului de imagine


Cum precizam la inceput senzorul de imagine, joaca cel mai important rol in componenta unei camere, pentru ca doar acesta determina calitatea imaginii.
Marimea unui senzor de imagine este de regula de 1/4" sau 1/3" si influenteaza unghiul de deschidere al lentilei. Daca veti opta pentru senzorul de 1/4", spre exemplu, unghiul de vizualizare va avea o deschidere de maxim 76-78 de grade, iar pentru un sensor 1/3" unghiul maxim va fi de 88-90 de grade.

O camera poate avea o lentila varifocala cu valoare de la 2,8 mm pana la 16mm sau chiar si 25mm.

Pentru senzorul de 1/3 inch unghiuriile de deschidere sunt acestea :

2,8 mm – unghi vizualizare : 90 de grade
3,6mm  – unghi vizualizare : 79 de grade
4 mm    – unghi vizualizare : 74 de grade
6 mm    – unghi vizualizare : 54 de grade
8 mm    - unghi vizualizare : 42 de grade
12mm   – unghi vizualizare : 29 de grade
16mm   – unghi vizualizare : 21 de grade
25mm   – unghi vizualizare : 14 de grade


Pentru camerele cu senzor de 1/4 inch, unghiul de vizualizare este mai mic cu aproximativ 15-20%, prin comparatie cu cel de 1/3, cu acelasi tip de lentila.

 

Perfomanta camerelor de exterior cu IR

Pentru a va asigura ca beneficiati de cele mai bune performante din partea acestor camere de exterior, trebuie sa fiti foarte atenti cand va ganditi sa le cumparati. Trebuie sa va informati despre ce senzor de imagine au, numarul de linii TV, si foarte important, de cate led-uri IR beneficiaza.

Cu cat exista un numar mai mare de led-uri infrarosii montate pe o camera de supraveghere, cu atat respectivul model poate vizualiza pe o distanta mai mare, pe timpul noptii. De exemplu o camera cu o coroana de 24 de led-uri IR, are o vedere pe timp de noapte de 15 metri.

Vizibilitatea pe timp de noapte este calculata si in functie de lentila. O camera cu lentila de 3.6mm si cu 72 de IR-uri, nu va putea vedea pe o distanta de 50 de metri, chiar daca led-urile au o putere de vizibilitate la 50 de metri. In acest caz lentila este cea care scade performantele camerei. De aceea este important sa fiti foarte atenti in momentul in care selectati o camera. De obicei camerele care vin echipate cu o lentila varifocala, au in componenta si o coroana de minim 42 de led-uri infrarosu, si pot ajunge chiar si la un numar de 100 led-uri.

Cand sunteti hotarat sa achizitionati un sistem de supraveghere video cu camere de exterior, trebuie sa obtineti cat mai multe informatii si sa efectuati si comparatii intre mai multe modele. Dupa ce o sa aveti o notiune de baza despre camere supraveghere, veti sti ca fel de sistem se preteaza cel mai bine pentru dumneavoastra.

In momentul in care ati decis ce fel de sistem o sa instalati, trebuie sa va ganditi si la selectarea locatiilor unde se vor monta camerele de supraveghere. Este necesar sa stabiliti si zonele care doriti sa fie supravegheate, in asa fel incat sa nu ramana unghiuri sau zone care nu beneficiaza de protectia camerelor de supraveghere.

Nu uitati rolul camerelor de supraveghere este sa previna, si daca sunt amplasate si montate corect, potentialii hoti poti fi intimidati si descurajati din start.In cele mai multe cazuri, camerele se instaleaza la intrarea magazinelor, langa geamuri, la intrarea in curti sau in orice punct unde pot monitoriza puncte de interes maxim, pentru potentialii hoti.

Imaginiile surprinse de catre camere pe timpul noptii vor fi vazute bicolor (alb-negru), si cele realizate in timpul zilei vor fi color. Daca obiectivul in care aceste camere se monteaza, beneficiaza de o lumina artificiala pe timpul noptii, aceasta va ajuta camerele sa inregistreze chiar si color.
Led-urile infrarosu, pornesc in momentul in care lumina dispare, iar camera incepe sa inregistre in spectru infrarosu.
Pe piata camerelor de supraveghere video de exterior, oferta este foarte mare si numai camerele de calitate va pot garanta securitatea obiectivelor dumneavoastra. Odata ce ati achizitionat sistemul de supraveghere video, va veti simti in siguranta, bunuriile dumneavoastra vor fi in permanenta protejate, chiar daca va aflati sau nu in locatia supravegheata.

catalog pdf camere de supraveghere CATALOG PDF
50 RON - 1.000 RON
Reset